Inschrijven meevaarder

Meegaan als meevaarder

Heb je zelf geen team, maar wil je wel graag mee op ZeeZeilRace? Dan kun je je inschrijven als meevaarder op een van de orgaboten. Als orga zijn wij maar met zes mensen en dus hebben we bemanning nodig om de start- en finishboot te bemannen. Je hoeft hiervoor geen zeilervaring te hebben (natuurlijk is het ook een fantastische ervaring als je wél goed kunt zeilen).

Als meevaarder betaal je een vast bedrag (€525,-), waarin je betaalt voor de reis (deze wordt ook voor je geboekt door de orga), de kosten van de boot, het start- en slotdiner en het mid- en eindfeest. Kosten voor eten en drinken voor de rest van de week zitten hier niet bij inbegrepen.

De orgaboten leggen elke dag een start- en finishlijn voor de wedstrijden uit en doen dus niet mee aan de wedstrijd zelf. Hierdoor is er tussendoor tijd om (ook als onervaren landrot) de fijne kneepjes van het zeezeilen te leren!

Hoe ziet een ZeeZeilRace er voor meevaarders uit?

Meevaarders hebben, naast het helpen bij het zeilen, nog een hele leuke en belangrijke andere taak. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor het borrelklassement. Gedurende de hele week zullen de verschillende deelnemersboten hun best doen om gezellige borrels te organiseren om zo kans te maken op de borrelbokaal. De meevaarders gaan bij deze borrels langs en schrijven op basis daarvan het borrelverslag. Aan het eind van de week beslissen de meevaarders welk team de beste borrels gegeven heeft en dus wie de felbegeerde borrelbokaal zal winnen!

Verder zullen een aantal meevaarders gevraagd worden om de orga met specifieke taken te ondersteunen. Zo bestaat de Wedcie (wedstrijd commissie) vaak deels uit meevaarders en is er een Protestcie (protest commissie) die de protesten afhandelt, mochten er tijdens de wedstrijd regels overtreden worden door de deelnemers. Ook heb je als meevaarder een super goed uitzicht op de start en finish van de wedstrijden waar je hele vette foto’s kunt maken!
Met andere woorden, als je het leuk vindt is er genoeg te doen!

Tot slot moet er op de orgaboot natuurlijk ook gegeten worden. Aangezien we als orga druk zullen zijn met orga-taken, zullen we de meevaarders vragen te zorgen voor boodschappen en het koken e.d. (dit is overigens niet anders als je op een deelnemersboot zit aangezien je dan ook als team voor je eigen bevoorrading moet zorgen).

Samengevat heb je dus als meevaarder een hele chille week voor de boeg waarbij je veel tijd hebt om lekker in het zonnetje te liggen, stukjes te zeilen en een eersterangs toeschouwer bent bij de start en finish van de wedstrijden. ’s Avonds kun je lekker veel borrelen op de verschillende boten en tussendoor help je af en toe de orga om het hele spektakel draaiende te houden!

Er zijn in totaal 14 plekken voor meevaarders waarvan de eerste 10 inschrijvingen sowieso mee kunnen en de laatste vier plekken op basis van loting gekozen worden (als er meer dan 14 inschrijvingen zijn).