Algemeen:
ZeeZeilRace/vakantie voor ongeveer 130 man, voornamelijk studenten. Duurt een lange week, van zaterdag tot en met zondag in de periode eind april/begin mei.

Locatie:
De race zal plaatsvinden ergens in het Middellandse Zeegebied, wil je weten waar we precies naartoe gaan: kom naar de locatiebekendmakingsborrel!

Teamgrootte:
Hangt af van type boten, tussen de 6 en 10 man. Je kan daarnaast kiezen om mensen wel of niet in de kajuit te laten slapen, dit heeft invloed op de kosten. Meer man op dezelfde boot is goedkoper.

Vaarbewijs en marifoonbewijs:
Eén persoon op de boot moet klein vaarbewijs 1 en 2 hebben, hij/zij is de schipper. Eén persoon moet een marifoonbewijs hebben, dit komt puur voort uit regelgeving en betekent niet dat diegene de hele dag bij de marifoon zit. Deze bewijzen moet je op tijd zelf regelen maar zijn zeker niet moeilijk om te halen. Voor meer informatie kun terecht op de Vamex website.

Help ik kan niet zeilen:
Ga mee als meevaarder! Of vind wat mensen die wel kunnen zeilen en vorm daarmee een boot, of sluit je aan bij een bestaande boot. Afhankelijk van je interesses kun je gedurende de week heel veel leren over zeilen en/of heel veel borrelen.

Kosten:
De kosten zijn opgebouwd uit de volgende posten:

  • Boothuur, €200 – €350 afhankelijk van gewenste boot en met hoeveel mensen je de boot deelt
  • Reis, sterk afhankelijk van locatie en eigen voorkeuren
  • Deelnemersgeld, €60 studenten en €85 niet-studenten. Hiermee worden o.a. evenementen voor de deelnemers georganiseerd
  • Eten en drinken, heb je zelf in de hand.