Frequently Asked Questions (FAQ)

De ZeeZeilRace is een vakantie voor ongeveer 150 man voornamelijk bestaande uit studenten. De duur van de ZeeZeilRace is een lange week, van zaterdag tot en met zondag in de periode eind april/begin mei. In verband met de pandemie vind ZeeZeilRace 2021 plaats in oktober. Op onze overpagina kan je meer informatie over de ZeeZeilRace vinden.

De race zal plaatsvinden in de Cycladen, Griekenland. Meer weten over deze prachtige locatie? Kijk op onze locatiepagina.

Hangt af van type boten, tussen de 6 en 10 man. Je kan daarnaast kiezen om mensen wel of niet in de kajuit te laten slapen, dit heeft invloed op de kosten. Meer man op dezelfde boot is goedkoper. Op onze botenpagina kan je meer informatie vinden over de boten waar je uit kan kiezen.

Eén persoon op de boot moet klein vaarbewijs 1 en 2 hebben, hij/zij is de schipper. Eén persoon moet een marifoonbewijs hebben, dit komt puur voort uit regelgeving en betekent niet dat diegene de hele dag bij de marifoon zit. Deze bewijzen moet je op tijd zelf regelen maar zijn zeker niet moeilijk om te halen. Voor meer informatie kun terecht op de Vamex website.

Ga mee als meevaarder! Of vind wat mensen die wel kunnen zeilen en vorm daarmee een boot, of sluit je aan bij een bestaande boot. Afhankelijk van je interesses kun je gedurende de week heel veel leren over zeilen en/of heel veel borrelen. De kosten om als meevaarder mee te gaan zijn €500,-. Meer weten wat hier allemaal bij inbegrepen zit? Kijk dan op onze kostenpagina onder meevaarders.

De kosten per persoon voor een team zijn ongeveer €685 euro. zijn opgebouwd uit de volgende posten:

  • Boothuur, €200 – €350 afhankelijk van gewenste boot en met hoeveel mensen je de boot deelt
  • Reis, sterk afhankelijk van locatie en eigen voorkeuren
  • Deelnemersgeld, €60 studenten en €85 niet-studenten. Hiermee worden o.a. evenementen voor de deelnemers georganiseerd
  • Eten en drinken, heb je zelf in de hand.

Meer weten over de kosten? Kijk dat op onze kostenpagina.

Je kan als team zelf kiezen met welke boten je kan varen. Voor de ZeeZeilRace 2021 is er keuze uit 4 verschillende boten. Kijk op onze botenpagina!